Een mop (mondeling), 1994

Hoofdtekst

Een Nederlander, een Duitser en een Belg werken op een boorplatform. Als ze gaan schaften, kijkt de Nederlander wat er op z'n brood zit en zegt:
"Bah, alweer kaas. Elke dag weer kaas. Als ik nou morgen weer kaas op m'n brood krijg, dan spring ik in het water."
De Duitser kijkt op z'n brood, en zegt:
"Bah, alweer worst. Elke dag weer worst. Als ik nou morgen weer worst op m'n brood krijg, dan spring ik in het water."
De Belg wil niet achterblijven, en ook hij kijkt op zijn brood:
"Bah, alweer hagelslag. Als ik nou morgen weer hagelslag op mijn brood krijg, dan spring ik in het water."
De volgende dag zit er weer kaas op het brood van de Nederlander, en hij springt overboord. Op het brood van de Duitser zit weer worst, en ook hij springt overboord. De Belg kijkt op zijn brood, ziet hagelslag en springt overboord.
Op de begrafenis staan de drie weduwen te huilen.
De Nederlandse vrouw zegt: "Had ik het maar geweten! Dan had ik er wat aan kunnen doen! Dan had ik hem niet elke dag kaas op zijn brood gegeven!"
De Duitse vrouw roept: "Had ik het maar geweten! Dan had ik er wat aan kunnen doen! Dan had ik hem niet elke dag worst op zijn brood gegeven!"
(Theo Meder, gehoord in 1994 van Selma Frenay-Lodeizen)

TM 8006 - Zelfmoord om broodbeleg    TM 8006 - Zelfmoord om broodbeleg

Beschrijving

Een Nederlander, een Duitser en een Belg springen van een boorplatform omdat ze dag in dag uit respectievelijk kaas, worst en hagelslag op hun brood hebben. Op de begrafenis hebben de weduwen groot verdriet en berouw. De Belgische vrouw roept: "Had ik het maar geweten! Dan had ik er wat aan kunnen doen! Maar hij stond erop om iedere morgen zelf zijn brood klaar te maken!"

n.v.t.

Zelfmoord om broodbeleg