Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

MOP10114

Een mop (televisie), van donderdag 01 september 1994 t/m maandag 31 oktober 1994

Hoofdtekst

Elke vrijdagavond ontvangt een café-eigenaar het doofstomme vrijgezellenclubje. Als hij op vrijdagochtend ziek blijkt te zijn, belt hij zijn broer op: "Zeg Jan, ik ben ziek. Maar vanavond komt dat doofstomme vrijgezellenclubje, en dat zijn goeie vaste klanten. Dus ik kan het niet maken om het café gesloten te houden. Zou jij vanavond voor mij willen invallen?"
Zijn broer vindt het niet erg om in te vallen. Hij gaat vantevoren nog even langs bij Kees om instructies te krijgen.
"Het is helemaal niet moeilijk," zegt Kees, "die jongens drinken de hele avond alleen maar bier en borrels. Als ze één vinger opsteken, dan willen ze bier, en als ze twee vingers opsteken dan willen ze een borrel. Dat is alles."
Die avond gooit Jan het café open, en daar komt de doofstomme club. Jan neemt de bestellingen op: bier, borrel, bier, bier, borrel...
Alles gaat goed. Maar plotseling beginnen de doofstommen allemaal met hun hoofden te draaien en hun monden te happen. Jan weet niet goed wat hij moet doen. Hij gooit 50 fricadellen in de frituur, en serveert daarna broodjes fricadel uit. De doofstommen beginnen te eten, drinken nog wat, en even later beginnen ze weer met hun hoofden te draaien en hun monden te happen.
Ten einde raad belt Jan zijn broer op: "Zeg Kees, in het begin ging het goed, maar nou beginnen ze steeds met hun hoofden te draaien en hun monden te happen. Ik snap echt niet wat ze willen."
"O sorry," zegt Kees, "dat ben ik vergeten te zeggen: dan zitten ze het clublied te zingen."
(RTL4, MOPPENTOPPERS, SEPT. - OKT. 1994)

Beschrijving

Wegens ziekte van de café-eigenaar valt zijn broer in om het doofstomme vrijgezellenclubje te ontvangen. Met gebaren bestellen zij bier of een borrel. Als ze vreemd met hun monden beginnen te happen en met hun hoofden te zwaaien, geeft de barman ze te eten. Bij navraag blijken ze echter hun clublied te zingen.

Bron

n.v.t. (RTL4, Moppentoppers, sept. - okt. 1994)

Commentaar

september - oktober 1994

Naam Overig in Tekst

Jan    Jan   

Kees    Kees   

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:22