GBABY114 - Vals gips

Een broodjeaapverhaal (boek), maandag 17 februari 1992

Vals gips
`Een student gaat trouwen en krijgt van zijn medestudenten een vrijgezellenfuif aangeboden. Op de avond voor zijn trouwdag krijgt hij een feesthoedje en een fopneus opgezet en wordt afschuwelijk dronken. Hij valt van een barkruk en bezeert lelijk zijn been.
De volgende morgen wordt hij niet alleen met barstende hoofdpijn wakker, maar ook zit zijn been tot aan zijn lies in het gips. Bij zijn bed ligt een briefje van zijn studentenvrienden die hem een prettige trouwdag wensen en de hoop uitspreken dat zijn gipsbeen hem niet te zeer zal hinderen.De student trouwt, compleet met gipsbeen in opengeknipte broek, en vertrekt toch maar voor de huwelijksreis naar een ver en warm land.
Teruggekomen ziet hij zijn vrienden weer, die hem vertellen dat ze zijn dronkenschap hebben gebruikt om hem te foppen: zijn been was helemaal niet gebroken, het gips was er door een toekomstig medicus omheengeflanst. Volgens de verhalen zou hem ten tweeden male een reis bekostigd door zijn vrienden zijn aangeboden.'
(J. Burger, brief, 17 februari 1992; Mijn vader hoorde het verhaal van een student die bij hem op kantoor werkte en dacht dat het waar was.)

TM 6035 - Bruidegom in het gips    TM 6035 - Bruidegom in het gips

Beschrijving

Een student krijgt de dag voor zijn huwelijk een vrijgezellenfuif aangeboden door zijn medestudenten. Hij wordt flink dronken. Hij valt van de barkruk en bezeert zijn been. De volgende dag wordt hij wakker met een been in het gips. De student trouwt en gaat op huwelijksreis; na terugkomst vertellen zijn vrienden hem dat het gips een grap was. Ze bieden hem een tweede reis aan op zijn kosten.

Peter Burger: De gebraden baby. Amsterdam, 1995, p.163

Bruidegom in het gips