GBABY116 - Lieve ouders

Een broodjeaapverhaal (boek), 1993

Lieve ouders
`Beste pa en ma,
Het is nu bijna een half jaar geleden dat ik in Groningen ben gaan studeren. Al die tijd heb ik niets van me laten horen, en dat spijt me. Daarom zal ik jullie nu toch maar eens vertellen hoe het met me gaat, maar ga wel even zitten voor jullie verder lezen. Zitten jullie goed? Oke, lees dan maar verder.Wel, het gaat momenteel eigenlijk best goed met mij. De schedelbasisfractuur die ik opliep door de sprong uit het raam toen mijn kamer in brand vloog, is tamelijk goed genezen. Ik heb maar twee weken in het ziekenhuis gelegen en ik kan nu bijna weer normaal zien. Alleen heb ik af en toe nog wat last van een duizelige hoofdpijn.
Gelukkig was de pompbediende van het vlakbij gelegen benzinestation getuige van mijn noodsprong en hij heeft de brandweer en de GGD gebeld. Hij heeft mij ook in het ziekenhuis opgezocht en — ik had immers geen kamer meer — uitgenodigd bij hem in te trekken. Dat heb ik maar gedaan. We wonen in een kelderruimte maar het ziet er heel aardig uit. Martin is echt een leuke vent. Jullie begrijpen het al: we zijn geweldig verliefd op elkaar geworden en willen binnenkort gaan trouwen. Een exacte datum hebben we nog niet vastgesteld, maar we gaan in ieder geval trouwen voor er iets aan mij te zien is.
Ja, pa en ma, ik ben in verwachting. Ik weet hoe graag jullie grootouders willen worden, en ik weet dat jullie mijn baby dezelfde liefde en zorg zullen geven die jullie mij gaven toen ik klein was. Dat we nog geen precieze datum voor de bruiloft hebben vastgesteld, komt doordat mijn vriend een of andere infectie heeft opgelopen. Hij ziet er daardoor wat vlekkerig uit. Ik heb er ook wat last van. Men heeft ons in het ziekenhuis wat bloed afgenomen, maar ik denk dat het allemaal wel meevalt.
Ten slotte wil ik jullie vertellen dat mijn kamer niet in brand is gevlogen, dat ik geen schedelbasisfractuur heb opgelopen, dat ik niet in het ziekenhuis heb gelegen, dat ik niet in verwachting ben, dat ik geen aids heb, en dat ik met niemand samenwoon. Maar ik heb wel een 1 voor wiskunde, 1,3 voor sociale bedrijfskunde, 2,2 voor logistiek, en 1,6 voor programmeren en ik hoop dat jullie tegen deze cijfers nu wat anders aankijken.
Veel liefs,
Janneke
PS Ik heb een 9 gehaald voor het keuzevak psychologie.'
(Peter Nederhoed: Helder rapporteren. 5e dr. Houten 1993, pp.21-22)

BRUN 10160 - The Daughter's Letter from College    BRUN 10160 - The Daughter's Letter from College

Beschrijving

Een studente schrijft haar ouders een brief waarin ze eerst allerlei ellendige zaken opsomt die haar overkomen zijn. Vervolgens zegt ze dat het allemaal verzonnen is, maar dat ze wel slechte cijfers heeft gehaald voor haar tentamens. Ze hoopt dat haar ouders nu wat anders tegen de cijfers aankijken.

Peter Burger: De gebraden baby. Amsterdam, 1995, p.167

The Daughter's Letter from College