Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

GBABY124

Een broodjeaapverhaal (boek), zondag 13 september 1992

Hoofdtekst

Hoe steekt zo'n verhaal de oceaan over? Toevallig ken ik een van de importeurs: Erik Vernieuwe uit Antwerpen schreef me op 13 september 1992 dat hij het voor het eerst hoorde tijdens een reis naar Alaska in de zomer van 1990. Het verhaal — inmiddels `een hit' in zijn woonplaats en omstreken — werd hem verteld door een vriend uit Anchorage.
In Vernieuwes versie ontbreken de Hell's Angels. Een jongen en een meisje ontdekken nadat ze een weekend weg zijn geweest dat er is ingebroken. Er is niets gestolen, maar de inbrekers hebben kennelijk wel een wild feestje gebouwd. De volumeknop van de muziekinstallatie staat op tien, de vloer is bedekt met lege flessen en volle asbakken. Als ze drie weken later voorbereidingen treffen voor de vakantie, vindt de jongen een gebruikt filmpje in zijn fototoestel. `Hij laat de foto's ontwikkelen en ziet tot zijn afgrijzen foto's van harige mannenbillen waartussen de uiteinden van hun tandenborstels uitsteken (waar zij al drie weken dagelijks hun tanden mee poetsen).'
(Erik Vernieuwe, Antwerpen, 13 september 1992)

Onderwerp

BRUN 06030 - Indecent Exposure    BRUN 06030 - Indecent Exposure   

Beschrijving

Een stelletje dat terugkomt van een weekendje weg ontdekt dat er is ingebroken. Er is niets gestolen maar de inbrekers hebben wel flink feestgevierd. Na een tijdje ontdekt de jongen een gebruikt filmpje in zijn fototoestel. Hij laat de foto's ontwikkelen; op de foto's staan mannenbillen met daarin hun tandenborstels.

Bron

Peter Burger: De gebraden baby. Amsterdam, 1995, p.177

Commentaar

13 september 1992
Indecent Exposure

Naam Overig in Tekst

Erik Vernieuwe    Erik Vernieuwe   

Hell's Angels    Hell's Angels   

Naam Locatie in Tekst

Antwerpen    Antwerpen   

alaska    alaska   

Anchorage    Anchorage   

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:20