Een sage (mondeling), woensdag 10 april 1974

Hoofdtekst

Us heit is ris op in nacht de Lytse Wei lâns kom (tusken Harkema en Droegeham) mei trije skiep, dy't er nei Koatstertille bringe soe. Dat wie midden yn 'e nacht, hwant de Tilster boat farde om twa ûre al fuort nei Ljouwert ta. Doe't er oan 'e hoeke ta wie fan 'e Lytse Wei, dêr't nou de fytsmakker Pier Haga wennet, fornaem er hwat. Hwatte, dat wist er net, mar it doogde net. De skiep waerden ûnrêstich. Dat waerd aloan slimmer, mei't heit fierder kaem. Heit waerd binaud. Hy fielde, dat der hwat wie, sûnder dat er it seach. Doe't er oan 't tsjerkhôf fan Droegeham ta wie, fleagen de skiep him by de nekke op. Sa bang wienen se.
Hwat it west hat, hat er noait witten. (Us heit wie Wytse de Haan.)

Beschrijving

Een man die 's nachts een drietal schapen wegbrengt, voelt zich plotseling ongemakkelijk. Ook de dieren worden erg onrustig. Er deugt iets niet, maar de man kan niet zeggen wat het geweest is.

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Tilster    Tilster