Een sage (mondeling), woensdag 10 april 1974

Hoofdtekst

Yn 'e Harkema wie in famke stoarn. Dat bern hie in to koart bierkleed meikrige en doe koe it de rêst net fine. Doe kaem it jouns altyd to spûkjen by har heit en mem. Doe ha dy der in doomny by helle. Dy hat it bern oansprutsen.
It bern moest in langer bierkleed ha. De âlders ha der foar soarge dat dat der kaem en doe hat de doomny dat langere bierkleed it famke mei in lange latte tarikt.
Heit syn heit hat der by west.
Letter kaem it bern net wer to spûkjen.

Beschrijving

Een overleden meisje dat begraven is in een te kort lijkkleed blijft 's avonds ronddolen bij haar vader en moeder. De dominee spreekt haar geest aan op de onvervulde wens en reikt het meisje vervolgens een langer doodskleed aan. Het meisje vindt nu rust.

Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe).

Harkema    Harkema