Een mop (boek), 1995

Hoofdtekst

Jantje loopt op woensdagmiddag toevallig langs een bekend huis van lichte zeden. Hij ziet er een man uitkomen, tegen wie hij opmerkt:
"Ik weet lekker wat u daar gedaan hebt!"
"Sttt," zegt de man met gedempte stem, "hier heb je een gulden. Maar niks verder vertellen."
Een kwartier later ziet Jantje die man een huis binnengaan en roept:
"Nou weet ik ook waar u woont!"
"Sttt," fluistert de man, "hier heb je nog een gulden. Maar niks zeggen, hoor!"
Als Jantje met zijn twee guldens thuiskomt, gelooft zijn moeder zijn verhaal niet. Ze denkt dat hij op oneerlijke wijze aan het geld is gekomen en stuurt hem naar de pastoor, om te biechten. Zodra de pastoor het schuifje in de biechtstoel geopend heeft, kraait Jantje:
"En nou weet ik ook waar u werkt!"
(Ludo Jongen: Van papen en hoeren, van ridders en boeren. Tien middeleeuwse moppen. Hilversum 1995, p.7-8)

TM 8035 - "Nu weet ik ook waar je werkt."    TM 8035 - "Nu weet ik ook waar je werkt."

Beschrijving

Een jongen ziet een man bij een prostituée naar buiten komen, en zegt dat hij weet wat man daar gedaan heeft. De man betaalt de jongen zwijggeld. De jongen volgt de man en zegt: nu weet ik ook waar u woont. Weer betaalt de man zwijggeld. De moeder van de jongen gelooft niet dat hij eerlijk aan het geld is gekomen en stuurt hem naar de pastoor om te biechten. Zodra de jongen de pastoor ziet, zegt hij: "En nou weet ik ook waar u werkt!"

"Nu weet ik ook waar je werkt."

Jantje    Jantje