ABIJMA13

Een mop (boek), woensdag 28 juni 1961

Hoofdtekst

Feitse was zijn geweer aan het laden. Hij had het kruit er naar ouderwetse trant met een laadstok ingeduwd, toen er een koppel ganzen kwam aanvliegen. Feitse legde aan, schoot en kreeg drie ganzen aan zijn laadstok. Ze vielen naast hem in de vaart. Feitse deed zijn laarzen aan om ze eruit te halen, maar de laarzen bleken niet lang genoeg. Toch haalde hij de ganzen uit het water, "en" - zei hij later - "toen ik weer op de wal stond, had ik niet alleen drie ganzen, maar zaten mijn laarzen ook nog vol paling."

AT 1894 - The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks    AT 1894 - The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks

Beschrijving

Een jager is met een laadstok zijn geweer aan het laden. Dan vliegt er juist een koppel ganzen over. Hij schiet en spiest drie ganzen aan de laadstok. De man gaat ze uit het water halen, maar zijn laarzen lopen vol. Als hij weer aan de wal staat, blijken zijn laarzen vol paling te zitten.

Bron

S.J. van der Molen: `Een avond bij Anders Bijma, volksverteller', in: S.J. van der Molen: Ta de Fryske Folkskunde. Grins 1966, p.192-193

X1111 - Hunter shoots ram-rod full of ducks.    X1111 - Hunter shoots ram-rod full of ducks.

X1112 - Hunter catches fish in boots while wading.    X1112 - Hunter catches fish in boots while wading.

28 juni 1961
The Man Shoots a Ramrod Full of Ducks & AT 1895 A Man Wading in Water Catches Many Fish in his Boots

Feitse [Feitse Brants]    Feitse [Feitse Brants]