ABIJMA15

Een mop (boek), woensdag 28 juni 1961

Hoofdtekst

Een ander verhaal zegt, dat Feitse, terugkomend van een tocht, door een zware storm werd overvallen. Hij greep zich aan de takken vast, maar wapperde als een vlag heen en weer. "Ik wou eerst niet geloven, dat de wind dat gedaan had," vertelde Feitse naderhand, "maar toen ik bij het Kompajonsheuch kwam (een stuk hoogveen tussen Drachten en de Groninger grens) lagen daar de Drentse schapen uit hun vel."

Onderwerp

VDK 1968* - Harde wind: man waait uit als een vlag aan de mast    VDK 1968* - Harde wind: man waait uit als een vlag aan de mast

Beschrijving

Een man belandt in een zeer zware storm. Hij moet zich aan een boom vasthouden en wappert als een vlag heen en weer. De man vraagt zich af of hij het zich verbeeld heeft, maar even verder ziet hij schapen die uit hun vel zijn gewaaid.

Bron

S.J. van der Molen: `Een avond bij Anders Bijma, volksverteller', in: S.J. van der Molen: Ta de Fryske Folkskunde. Grins 1966, p.193.

Harde wind: man waait uit als een vlag aan de mast

Feitse [Feitse Brants]    Feitse [Feitse Brants]