Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

ETMOP007

Een mop (vragenlijst), 1995

Hoofdtekst

Komt een Belg bij de Opel-dealer, om een proefrit te maken in de nieuwe Astra. Hij is nog geen vijf minuten de deur uit, of hij komt duwend achter de auto terug met een kapotte versnellingsbak. De dealer verzint een of andere smoes ("Foutje van de nieuwe monteur") en geeft de Belg een andere nieuwe Astra mee. Vier minuten later komt hij lopend binnen; de auto staat om de hoek met ... een kapotte versnellingsbak. Nu krijgt de dealer toch wel enige argwaan, dus hij besluit mee te rijden bij de volgende proefrit. Dus als ze wegrijden, vraagt hij de Belg wat hij precies deed.
De Belg: "Awel, ik rijd weg in z'n 1, trek rustig 't hoekske om en schakel door naar 2. Voorbij het stoplicht zet ik 'm in 3, en op dit stukje rechte weg schakel ik in rap tempo door naar 4, en dan 5. En dan wil ik echt 't uiterste, dus zet ik 'm in den "R" van racen ..."

Onderwerp

BRUN 01710 - R Is for Race    BRUN 01710 - R Is for Race   

Beschrijving

Belg die twee maal met een kapotte versnellingsbak terugkomt bij de autoverkoper, zegt tijdens de proefritten na vijf versnellingen door te schakelen naar de R, van naar zijn idee racen.

Bron

n.v.t.

Commentaar

1995
Anonieme reactie op oproep in De Digitale Stad
De R is uiteraard van Reverse, d.w.z. achteruit.
R Is for Race

Naam Overig in Tekst

Belg    Belg   

Opel    Opel   

Astra    Astra   

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:22