Een mop (vragenlijst), 1995

Hoofdtekst

Er is een Nederlander die iedere dag met de trein naar zijn werk gaat, en elke dag zit hij met een Belg in de coupé.
Elke dag neemt de Nederlander de Belg in de maling door te zeggen: "Hé, hoe is het met Bert?"
En dan zegt de Belg: "Welke Bert?"
Waarop de Nederlander zegt: "Camembert."
De Belg zit hier erg over in en gaat daarom naar zijn neef om om raad te vragen. Dus de Belg vertelt het hele verhaal.
De neef zegt: "Weet je wat je moet doen? Je moet meteen als de Nederlander binnenkomt zeggen: `Hé, hoe is het met Lilly?' En dan zegt de Nederlander natuurlijk: `Welke Lilly?' En dan zeg jij: `Piccalilly'."
Dus de Belg heeft hier een goed gevoel over en die zegt de volgende dag in de coupé tegen de Nederlander: "Hé, hoe is het met Lilly?"
Waarop de Nederlander zegt: "Oh, Lilly van Bert?!"
Zegt de Belg: "Welke Bert?"
De Nederlander: "Camembert."

TM 8009 - Bert Camembert    TM 8009 - Bert Camembert

Beschrijving

In de trein plaagt een Nederlander elke dag een Belg door te vragen hoe het met Bert is. De Belg vraagt dan welke Bert hij bedoelt en de Nederlander antwoordt: camembert. Op advies van een neef tracht de Belg nu de Nederlander in de maling te nemen en vraagt hoe het met Lilly is. Als de Nederlander dan zal vragen welke Lilly bedoeld is, moet de Belg antwoorden: piccalilly. De Nederlander zegt evenwel: "Oh, Lilly van Bert?" De Belg vraagt: "Welke Bert?" De Nederlander: "Camembert."

n.v.t.

Bert Camembert