Een mop (vragenlijst), 1995

Extreme:

Dit record bevat extreme elementen van enigerlei aard (racisme, sexisme, schuttingtaal, godslastering, expliciete naaktheid, majesteitsschennis). De inhoud is daarom afgeschermd, en kan alleen worden geraadpleegd op het Meertens Instituut.
This text contains language that can be perceived as extreme.

AT 1865 - Jokes about Foreigners    AT 1865 - Jokes about Foreigners

Beschrijving

Als een Turk op het Binnenhof grassprietjes zit te eten, krijgt hij van de minister-president geld om in een restaurant te gaan eten. Zijn broer gaat ook op het Binnenhof grassprietjes eten, maar hij krijgt van een racist een tramkaartje om elders te gaan eten van een grasveld.

n.v.t.

1995
Mac: bedoeld wordt McDonalds; de hamburgerketen is populair bij islamieten omdat de hamburgers van rundvlees (en niet van varkensvlees) worden gemaakt. Kok: minister-president Wim Kok. Janmaat: leider van de racistische partij Centrum Democraten (voorheen Centrumpartij).
Jokes about Foreigners

Turk    Turk