Een sage (mondeling), zaterdag 13 november 1965

Hoofdtekst

De frijmitselders krije jild fan 'e kweade op 'e Krúswei. Se ha noait forlet fan jild. Greate Sije (Hoekstra) hat ek noait forlet fan jild. Dat is in frijmitselder. Hy wennet op 'e Tike op 'e skieding. Hy hat in foech smoarch winkeltsje. Hy docht hwat er wol. Der wurdt sein, dat er in wikseldaelder hat.

Onderwerp

SINSAG 0882 - Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.    SINSAG 0882 - Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.

Beschrijving

De vrijmetselaars krijgen geld van de duivel op de Kruisweg. Ze hebben nooit geldgebrek. Grote Sije is vrijmetselaar. Hij gaat zijn eigen gang. Men zegt dat hij een wisseldaalder heeft.

Collectie Jaarsma, verslag 1, verhaal 8 (Archief Meertens Instituut)

Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück