Een sage (mondeling), vrijdag 23 augustus 1963

Hoofdtekst

Daar was een witte juffrouw, da geloofde ze algemeen in 't dorp. Tussen Well en Ammerzoden op een uitweg stond een witte juffrouw, halverwege. Op ene nacht kwam ik terug, toen zag ik ze staan. Ik maakte 't paard vast aan den boom, want ik was nie bang voor spoke, ik geloofde d'r niet in. Toen was 't een kroondistel. En die blaadjes leke zowat wit. Ik heb die kroondistel platgetrapt. Toen was 't uit met de witte juffrouw.

Beschrijving

Op een weg stond een witte juffrouw, maar ik was niet bang want ik geloofde niet in spoken. Het bleek een kroondistel te zijn en die heb ik platgetrapt.

Well    Well

Ammerzoden    Ammerzoden