Een sage (mondeling), zaterdag 24 augustus 1963

Hoofdtekst

Dat heb m'n grootvader persoonlijk nog meegemaakt. Je had bij ons een kerel en die lag eve in een stil cafegie. Een poosje later kwam die dronke de weg uit. M'n grootvader was toen nog zo'n jonge. Toen was d'r een ander, die een schapevacht omgedaan en een kettinkie om z'n hals. Nou da's een mooie geschiedenis, want die kerel was niet bang. Die man komt op 'm an en hij zegt: "Ben jij de duvel, dan ben ik d'r ok een!" En die andere kerel ging op de loop.

SINSAG 0916 - Kampf mit dem Teufel.    SINSAG 0916 - Kampf mit dem Teufel.

Beschrijving

Twee jongens probeerden een dronken man bang te maken door zich als de duivel voor te doen. Maar de man was niet bang en toen renden de jongens weg.