Een sage (mondeling), vrijdag 30 augustus 1963

Hoofdtekst

De werwolf, wat ik d'r van weet, dat ie rondraasde. In mijn jeugd vertelde mijn grootvader, dat was een ouwe molenaar en die vertelde, dat as 't hard waaide en stormde, dan deed ie hier en daar een greep, de boere met paard en wage van de dijk. Dat zou dan de weerwolf zijn. Die zou zich van gedaante kenne verwissele.

SINSAG 0804 - Werwolf nimmt viele Gestalten an.    SINSAG 0804 - Werwolf nimmt viele Gestalten an.

SINSAG 0806 - Werwolf lässt Wagen vom Weg (Deich) herunter laufen.    SINSAG 0806 - Werwolf lässt Wagen vom Weg (Deich) herunter laufen.

Beschrijving

De weerwolf liet zich zien als het hard waaide. Dan liet hij boeren met paard en wagen van de dijk vallen. De weerwolf kan van gedaante wisselen.