ROODKAPJE028 - Rood Kapje

Extreme:

Dit record bevat extreme elementen van enigerlei aard (racisme, sexisme, schuttingtaal, godslastering, expliciete naaktheid, majesteitsschennis). De inhoud is daarom afgeschermd, en kan alleen worden geraadpleegd op het Meertens Instituut.
This text contains language that can be perceived as extreme.

AT 0333B - The cannibal godfather (godmother)    AT 0333B - The cannibal godfather (godmother)

TM 3402 - De kinderschrik    TM 3402 - De kinderschrik

Beschrijving

Ondanks de waarschuwing van moeder om onderweg naar zieke grootmoeder met niemand te praten, vertelt Roodkapje aan de wolf waar ze naar toe gaat en waarom. De wolf zorgt dat hij als eerste bij grootmoeder is, doet alsof hij Roodkapje is en eet haar op. Nadat hij alles heeft opgeruimd, gaat hij, in het nachtgoed van grootmoeder en met haar muts op, in bed liggen wachten op Roodkapje. Ze gaat bij de wolf in bed liggen, en merkt veranderingen van benen, oren, ogen op. Als ze zegt dat ze grote en stevige tanden heeft, antwoordt de wolf dat ze zo gemakkelijker op te eten is, en eet haar op. De wolf valt in slaap, en wordt door de vader die op zoek is naar Roodkapje, gevonden. Samen met houthakkers wordt de wolf met bijlen en knuppels gedood.

Bron

Roodkapje. 's-Gravenhage: Belinfante, [ca. 1865]. Belinfante's nieuwe prentenboeken. [Naar het Frans van Charles Perrault]

Rood Kapje    Rood Kapje

Wolf    Wolf