Een sage (mondeling), dinsdag 10 september 1963

Hoofdtekst

De weerwolf en, ik herinner me nog, die en die was onderweg en die werd door de weerwolf in de kant gezet en door de weerwolf d'r weer uitgehaald. Je kon in de avond of nacht met een kar van de weg worden gezet. Door de weerwolf, zo'n beest had volgens het spreekwoord, het was meestal zwart as een schaap, grote horens en 't had vurige ogen.

SINSAG 0804 - Werwolf nimmt viele Gestalten an.    SINSAG 0804 - Werwolf nimmt viele Gestalten an.

SINSAG 0806 - Werwolf lässt Wagen vom Weg (Deich) herunter laufen.    SINSAG 0806 - Werwolf lässt Wagen vom Weg (Deich) herunter laufen.

Beschrijving

Een weerwolf kon je 's nachts aan de kant zetten. Een weerwolf had een vacht zo zwart als een schaap, grote horens en vurige ogen.

Bron

Kooijman, Henk: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988. p. 235.