IKEATOYOS1 - De kinderen werden door twee mannen gevolgd bij IKEA – nu gaat de waarschuwing van de moeder viraal

Een broodjeaapverhaal (internet), vrijdag 31 maart 2017

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

BRUN 06300B - The Attempted Abduction    BRUN 06300B - The Attempted Abduction

Beschrijving

Een vrouw merkt dat twee mannen in IKEA wel erg veel belangstelling hebben in haar kinderen en ze is bang dat ze hen willen ontvoeren. Als de mannen begrijpen dat men hen door heeft, druipen ze af.

Commentaar

Zie ook de Facebookpagina waar Diandra nog extra commentaar heeft toegevoegd: https://www.facebook.com/diandra.toyos/posts/1399781156755663
De website Ongelooflijk.co staat niet bekend als erg betrouwbaar.
Dit lijkt een geval van ostension (bestaande verhalen beïnvloeden iemands perceptie van de werkelijkheid). De moeder kent als zovele ouders het bekende broodjeaapverhaal van de ontvoering uit de ballenbak van IKEA. De kinderen worden in dat verhaal op de wc gedrogeerd, hun haar wordt anders geknipt en ze worden eventueel voorzien van een getinte huid/donker haar. In het broodjeaapverhaal herkent de moeder haar kind(eren) nog op het allerlaatste moment, anders was/waren ze meegenomen door zigeuners/Roemenen (vul maar in). Let wel: dit is nooit gebeurd. Deze moeder nu loopt met dit paranoia-verhaal in haar hoofd rond in IKEA en ziet potentiële ontvoerders als gieren rond haar kinderen cirkelen. Er is uiteindelijk niets gebeurd, maar wel weer een nieuwe variant van een IKEA-ontvoeringssage de wereld in geholpen. De moraal van het verhaal is dat je als ouder voortdurend je kinderen in de gaten moet houden, want het gevaar loert overal!

Diandra Toyos    Diandra Toyos

IKEA    IKEA