goena01

Een personal narrative (mondeling), woensdag 31 januari 2018

Hoofdtekst

Naja ik heb wel beeldjes van mijn moeder gekregen en die hou ik ook gewoon ook in huis, dat vind ik ook wel belangrijk. Toen we het huis leeg gingen halen, ieder probeert wat mee te krijgen. Toen heb ik een set van een houten lepel en vork van een mannetje en een vrouwtje, dat had mijn moeder ooit gekregen. Nou mijn ene zusje wilde dat niet, omdat er een stukje af was. Vroeg ‘wil je dit hebben?’, en ik zo ja dat vind ik gewoon belangrijk. Toch dat stukje Indische. Lepel en vork worden op tafel gelegd Deze is toen gevallen, zij had het ooit gekregen van een zwager en het bleek toen bewerkt te zijn. En omdat die bewerking niet op haar was gevat, is deze gevallen en dat betekent dus wat hij erin had gestopt om haar eigenlijk pijn te doen, is teruggekeerd bij hem, hij is namelijk ziek geworden. Dat zijn dus van die dingen als je iemand kwaad wilt doen, het keert altijd terug. Als je iemand uit je huis wilt hebben, strooi je zout. Maar ze zeggen altijd als je lelijke gedachten over iemand hebt en wilt iemand wat aandoen, het keert altijd terug, dus dan doe je dat ook niet, weetjewel.

Beschrijving

Magie kan zich ook tegen je keren, dit kan ook door middel van het gebruik van voorwerpen. Het verhaal gaat over een betoverde lepel en vork.

interview