GOENA05

Een personal narrative (mondeling), zaterdag 27 januari 2018

"Maar u gelooft dus wel dat het bestaat?"
Ja dat geloof ik wel, maar niet zoals mensen zeggen er zijn overal spoken. De mensen zijn zelf spoken, spoken bestaan eigenlijk niet. Wat mensen hebben en niet weten hoe zij moeten gebruiken is hun zesde zintuig, energiebron wat zij kunnen richten naar een punt. Dus als ze zeggen ik zie daar een iphone, door concentratie van een iphone op een gegeven moment zie je een iphone. Ik heb ook gelezen en willen bestuderen maar voor mij een beetje te link, dus ik dacht nou stoppen maar. Het gevaar het te weten en te leren is het kan positief zijn en negatief zijn. Positief dan is er niks aan de hand, je hebt er alleen maar baat bij maar meestal willen mensen alleen de negatieve kant ervan gebruiken. Bijvoorbeeld je kan energie gebruiken, als jij je bijvoorbeeld mij kwaad wilt doen ja. Je kan bijvoorbeeld kwaadwillig zijn op afstand. Zo zijn er heel veel dingen en doe alsjeblieft niet. Kijk zolang het positief is. Ik heb een goeie ervaring ook en dat weet Lisa misschien wel. Toen ik zonet vertelde over een baantje dat zij mij beloofden en ik maakten mij ontzettend veel zorgen, hoe mijn toekomst eruit zou zien. Lisa was 3 jaar oud en er was op een gegeven moment een tijd, dat ik elke zaterdag middag bracht ik haar met haar moeder naar haar tante. Ik zeg ik wil alleen zijn, ik heb zoveel problemen er gebeurde zoveel door mijn hoofd heen. Dus meestal zaterdag breng ze en zondagavond haal ik ze weer op. En dus op een zaterdag middag was ik alleen, hoe los ik mijn problemen op. Ik was op dat moment ook gevaarlijk ik wilde twee mensen vermoorden op mijn werk, mijn superieur. Maar ik denk aan haar weet je, dus ik dacht nee. In de tussentijd ben ik bij de huisarts geweest en vroeg ik of hij mij wilde helpen, want het gaat met mij niet best. Het kan zo zijn dat ik vandaag of morgen mijn verstand kwijt ben en dan gebeuren er dingen waar ik later mijn hele leven spijt van zal hebben. Dan was ik ook bang voor mezelf, want ik weet ik word niet zo gauw kwaad, maar als ik op een punt ben dan ben ik bang dat ik niet meer weet wie ik ben. Dus zo heb ik verteld, hij schrijft mij een brief voor een psycholoog. Dus ik ben naar de psycholoog geweest en ik ben goed behandeld en heb meer terug gekregen. Maar wat ik wilde vertellen op een zaterdag middag, was er rond 3 uur nou ik was zo doorgedraaid in mijn hoofd, dus ik ging wandelen richting de stad. Nou ik ging wandelen, en bij de eerste stoplicht en toen werd ik tegen gehouden door een oude zigeunerin. Op dat moment in Nieuwegein waren veel zigeuners, die mevrouw sprak gewoon Nederlands hoor. En zij vroeg ‘Meneer mag ik u wat vragen?’ eerste gedachte die ik had was och jee die wil zeker geld vragen. Maar ja goed laat ze maar vragen dan geef ik wel antwoord. En toen zei ze voordat ze ging vragen ‘Ik zie dat u zich zo zorgen maakt’ ‘Ja dat klopt’. ‘Moet u niet doen, u maakt zorgen over uw baan’. Ik schrok van die mevrouw die ken ik niet eens, hoe weet zij dat? ‘Maar alles komt goed’ zei ze tegen mij. ‘nou ik zal mijn best doen, bedankt voor uw advies’. ‘Ja ik heb nog drie vragen over het hele gezin’. En toen stelde zij drie vragen over het gezin, maar die zal ik nu niet zeggen want dat gaat wel heel erg lang duren. Het gesprek was ongeveer 20 minuten. Nou ik bedankte haar en wij begroeten elkaar. Ik liep verder richting de stad en ik draai mij om, want in mijn gedachte ‘wat is dat voor een mens?’ maar ze was weg, verdwenen. Op dat plekje waar wij alleen met z’n tweeën en ik zag daarvoor langs de stuiken lopen, plukte bloemen. Maar ze is er niet meer! En ze kan nooit hard gelopen hebben, want dan had ik haar gezien. Dan denk ik wat is dat? Ja omdat ik van huis uit gelovig ben, heb weleens van meegemaakt. Dus een beschermengel die kan zich op allerlei soorten manieren voordoen. Dus u dacht wel dat het iets magisch was? Ja, maar verder maak ik mij er niet druk om. Ik zat nog steeds met mijn probleem en ik had het al aan de directie voorgelegd hoe ik behandeld werd. En de week daarna kreeg ik een brief van de directie en zij hadden zich verontschuldigd en nam de schuld op zich van die collega’s en ik mocht kiezen uit drie verschillende baantjes. En daarna denk ik aan die mevrouw en dan verbind ik alles met elkaar, weet je. En toen heb ik een genomen. Later heb ik haar moeder verteld, maar die neemt het met een korreltje zout. Naja maakt niet uit, zij heeft het niet ervaren en ik heb het dus wel ervaren, dat maak ik zelf mee.

TM 5002 - Beschermengel biedt bijstand    TM 5002 - Beschermengel biedt bijstand

Een man heeft problemen op zijn werk. Hij komt een zigeunerin tegen die hem geruststelt.