goena06

Een personal narrative (mondeling), donderdag 01 februari 2018

Hoofdtekst

Een voorbeeld, dan ging ik naar mijn opa en oma en dan weer naar een oom en die oom, we komen uit het Oosten en zijn christelijk dus alcohol kan bij ons wel. Die oom had in de kast een grote fles en daar zat een embryo in van een hert en dat zat vol met jenever. Dus dan kwam mijn vader mee en dan borrel. Zijn Nederlands was niet goed en mijn vader kende geen Maleis dus elke keer als mijn vader meeging werd er geprobeerd Nederlands te praten. Elke keer werd die grote fles op tafel gezet met dat hertenjong erin. Dat vond ik zo bijzonder. Dat werd dan voorzichtig uitgeschonken ‘Wat is dit dan??’ Dat vroeg ik aan mijn moeder en uiteraard zei ze dan zoiets van ‘Ja rare man, rare man’ ‘Hoezo raar dan?’ Dat wilde ik dan weten dus dat vroeg ik aan mij oom. Die zei: ‘Dat is een hertenbaby, dat is gezond’. Dan vroeg ik aan anderen in die wijk ‘Oh ja dat is oom Adjul met dat hertenjong in die fles, ja ja’ ‘Wat is dat dan?’ ‘Jajaja’. Dus toen vroeg ik het weer aan een zus van mijn moeder ‘Ja oom Adjul denkt dat daar speciale krachten in zitten, in die embryo, dat denkt ie nou, dus laat nou maar, geeft toch niks?’ ‘Ja geeft niks maar dat wil ik gewoon weten waarom zegt niemand dat?’. Dus dat geeft een speciaal soort mystiek, een soort gevoel. Je komt bij die oom en ziet die fles al staan en ja daar komt ie dan en dan een zo’n klein rot glaasje en dat is dan heel speciaal.

Beschrijving

Een oom heeft een grote fles met jenever staan, waarin een herten embryo zit. Waar dient dat hertenjong voor? Een jongen probeert hier achter te komen.

interview

De namen zijn gefingeerd, om de anonimiteit van de personen te garanderen.