goena10

Een personal narrative (mondeling), donderdag 01 februari 2018

Hoofdtekst

Heb jij ook van die verhalen over krissen en ja dat goena-goena? Mijn moeder sprak er indirect over, ik had een oom en die kwam uit Indonesië. En ja iets met die kris aan de muur. 'Wat is er dan met die krissen?' vroeg ik dan. 'Ja vraag maar aan die oom'. 'Oom? mooi he die kris?' Hmm daar is wat mis mee, want hij zei er verder niks over. Mijn jongste tante is maar 1 jaar ouder dan ik, dus ik vroeg aan haar. ‘Wat is dat nou?' ‘Ja dat is iets met, daar zitten geesten in..'
'Huh, echt?' 'Ja echt hoor'. Dus ik weer naar mijn moeder van 'Tante zegt dat er geesten inzitten' en die wuifde maar weg. Dan krijg je weer van ja 's nachts, je gaat niet logeren bij die oom. Want 's nachts ja die krissen klapperen tegen de muur, dat is niet goed hoor. Dus dat soort dingen, klapperende krissen dat weet ik nog heel goed en dat soort verhalen.
Of een verhaal, we hadden zo'n hele grote klewang die was van mijn opa geweest. En daar was ook iets mee. En toen mijn moeder zag dat ik hem had was het eerste wat ze zei: 'die moet weg.' Hij moest terug want hij was van opa geweest, dat was net zoiets als

Beschrijving

Een man vertelt over de kris die bij zijn oom aan de muur hingen. Zijn moeder en oom vertellen niks over de kris. Van zijn tante hoort hij dat er geesten in zouden zitten.

interview