Herbakker02

Een personal narrative (mondeling), dinsdag 27 maart 2018

Hoofdtekst

'Als de mensen vandaag niet tevreden zijn met hun uiterlijk, dan gaan ze naar de plastische chirurg. In de middeleeuwen bestond de plastische chirurg nog niet en sommige mensen waren destijds al niet tevreden met hun uiterlijk. Ze zochten naar andere middelen. Je kent waarschijnlijk het boekje van Korine Hazelzet wel. Daarin gaat ge zien, wat deden de mensen in de middeleeuwen. Ofwel gingen ze in de verjongingsmolen, of ze gingen baden in de fontein van de eeuwige jeugd, of ze kwamen naar Eeklo om zich te laten herbakken.'

TM 5006 - De Hoofdenbakker    TM 5006 - De Hoofdenbakker

Beschrijving

Amedé Vertenten plaatst de herbakker van Eeklo naast de plastische chirurg van nu. Daarnaast verwijst meneer Vertenten naar 'Heethoofden, misbaksels en halve garen' van Karine Hazelzet waarin volgens hem de herbakker naast andere soortgelijke behandelingen wordt geplaatst.

Korine Hazelzet    Korine Hazelzet

Eeklo    Eeklo