MOMO03 - MOMO CHALLENGE VERSPREIDT ZICH NU OOK IN NEDERLAND! SCHOOL SLAAT ALARM

Een broodjeaapverhaal (internet), woensdag 19 september 2018

MOMO CHALLENGE VERSPREIDT ZICH NU OOK IN NEDERLAND! SCHOOL SLAAT ALARM

Een school in Nijmegen heeft alarm geslagen, nadat ouders melding hadden gemaakt van hun kinderen die te maken hebben gekregen met de MOMO Challenge. In een email worden ouders van andere kinderen op De Windroos gewaarschuwd.

De MOMO Challenge is een ‘zelfmoord-spel’, die wordt vergeleken met de eerdere Blue Whale Challenge, waarbij mensen een onbekend nummer toevoegen op Whatsapp, waarna MOMO ze opdrachten geeft, met als laatste opdracht om zelfmoord te plegen. Wereldwijd vielen er al verschillende slachtoffers door het ‘spel’.

Mensen waarschuwen elkaar inmiddels ook via Facebook.

Beschrijving

Via WhatsApp worden kinderen door MoMo uitgedaagd om challenges uit te voeren. De laatste challenge zou hen tot zelfmoord drijven. Een school slaat alarm en het bericht verspreidt zich over Facebook en Twitter.

MoMo    MoMo

Nijmegen    Nijmegen