ROODKAPJE449 - MIJN SPROOKJES-ABC-BOEK

Roodkapje

waar gaat roodkapje heen? ze gaat naar grootmoeder. ze is in het bos. maar wat is dat? daar is de wolf. hij praat tegen roodkapje. hij vraagt waar grootmoeder woont. dan zegt de wolf: "pluk maar wat bloemen voor grootmoeder." daarna holt hij weg. hij holt naar het huis van grootmoe. daar klopt hij aan.

hij gaat het huis binnen. in een sprong is hij bij het bed van grootmoe. zij is bang. een hap en grootmoeder is in de buik van de wolf. daar is roodkapje. ook zij komt in de buik van de wolf terecht. dan komt de jager voorbij. hij snijdt de wolf open en redt de twee!

Beschrijving

Roodkapje ging naar haar zieke grootmoeder. Terwijl Roodkapje bloemen plukte, snelde de wolf Roodkapje vooruit naar grootmoeders huisje en at daar grootmoeder op. Toen Roodkapje aankwam, at de wolf ook haar op. De jager bevrijdde Roodkapje en grootmoeder uit de buik van de wolf.

Bron

Ton Wassink. Mijn sprookjes-abc-boek. Antwerpen Zuid-Nederlandsche Uitgeverij Harderwijk Centrale Uitgeverij [1974]