Holst13

Een sage (artikel), 1972

Veel stropers en smokkelaars hebben op hun nachtelijke tochten vreemde spookdingen gezien in duisternis en mist.
... En het is ook wel eens gebeurd dat stropers plotseling een geheimzinnige figuur onder een boom zien staan, vlakbij het stuk wild, dat zij willen neerleggen. Welke fatsoenlijke stroper zal zo goddeloos zijn om toch een schot te lossen op wild dat blijkbaar zo beschermd wordt?

Beschrijving

Als stropers een figuur zien staan bij het stuk wild dat ze willen schieten, laten ze dat na, want dan wel het dier schieten is goddeloos.

Holst, B.J.G. Spookverhalen uit De Lutte. Jaarboek Twente 11 (1972) p. 126-130

G303.3.3.2.3 - Devil in form of hare.    G303.3.3.2.3 - Devil in form of hare.