Holst15

Een sage (artikel), 1972

Gerardus Koop uit de Fleerderhoek zag des avonds laat vier grote wagenwielen over de Postweg rollen, 'net of der ne waag of ne koets anzat, mer dee ko'j nich zeen. En et rapten en kraakten ok net of der ne waag an kwam veuren, en n koetsier of voorman ko'j heuren, as e wat teggen de peerde reup, net as gewoon, za'k mer zeggen'. Misschien is dat wel een vertraagde postkoets geweest uit de oude tijden, die is 'weergekomen', wie zal t zeggen!

SINSAG 0472 - Begegnung mit Geisterkutsche.    SINSAG 0472 - Begegnung mit Geisterkutsche.

Beschrijving

Man ziet 's avonds vier wagenwielen over de weg rollen, het kraken van de wagen en de stem van de koetsier zijn hoorbaar, maar de koets of wagen is onzichtbaar;

Holst, B.J.G. Spookverhalen uit De Lutte. Jaarboek Twente 11 (1972) p. 126-130

E535.1 - Phantom coach and horses.    E535.1 - Phantom coach and horses.