WAARHEID01 - Pakje van overzee

Een broodjeaapverhaal (krant), maandag 02 november 1959

Pakje van overzee
Een inwoner uit Rijssel ontving onlangs een groot pakket met allerlei ingeblikte vruchten en gerechten van een dierbare oom uit Amerika. Blij besloot hij zijn buren voor een feestmaal uit te nodigen en begon de blikken te openen. Met één busje wist hij echter niet goed weg. Het bevatte een zwart poeder dat wat scherp op de tong was. "Een specerij," dacht de man en mengde het kwistig door enkele schotels.
Het etentje werd een succes en 's mans kookkunst zou nog lang in de buurt geroemd zijn als die begeleidende brief niet enkele dagen later nog gekomen was.
Daarin onthulde de Amerikaanse oom: "Het busje bevat wat van de as van tante, die zoals zij wenste gecremeerd werd. Bewaar het als een herinnering."

Onderwerp

VDK 1339J* - As van gecremeerde voor specerijen aangezien    VDK 1339J* - As van gecremeerde voor specerijen aangezien

ATU 1339G    ATU 1339G

BRUN 03155 - The Accidental Cannibals    BRUN 03155 - The Accidental Cannibals

Beschrijving

Iemand krijgt ingeblikte etenswaar toegezonden en heeft een feestmaal met zijn buren. De maaltijd wordt voorzien van een specerij die achteraf de as van zijn gecremeerde tante blijkt te zijn.

De Waarheid

Rijssel    Rijssel