ROODKAPJE190

Hoofdtekst

Hier is een mandje met lekkers voor Oma" zegt moeder tegen Roodkapje. "Ga maar gauw en blijf op de paden!" "Goed, moeder! Dag!" roept het meisje.
Maar Roodkapje gaat bloemen plukken in het bos en dan komt ze de boze wolf tegen! "Laten we doen wie er het eerste bij Oma's huisje is!" zegt hij.
In een wip is de wolf bij Oma's huis. Hij gaat naar binnen en hap! In één keer slokt hij Oma op. Hij trekt haar nachtpon aan en gaat in bed liggen ...
"Oma, wat heb je grote tanden!" zegt Roodkapje. "Om je beter te kunnen opeten!” brult de wolf. En in één hap eet hij Roodkapje helemaal op!

Beschrijving

Moeder waarschuwt Roodkapje om onderweg naar grootmoeder op het pad te blijven en niet te treuzelen. Roodkapje is ongehoorzaam, in het bos plukt ze bloemen, komt de wolf tegen, met wie ze doet wie het eerste bij oma's huis is. De wolf is er als eerste, gaat naar binnen, eet oma op, trekt haar nachtpon aan en gaat in bed liggen. Roodkapje verbaast zich over de anden van oma, waarna de wolf haar opeet.

Het huisje van Roodkapje. Amsterdam: Mulder, [1996]

Ills Sabrina Orlando