ROODKAPJE267

Hoofdtekst

Roodkapje mocht naar oma een mandje lekkers brengen, want oma was ziek. Toen ging Roodkapje op weg. Maar de boze wolf sloop tussen de bomen door stilletjes achter haar aan. Ineens stond hij voor haar.
" Waar woont jouw oma?" vroeg de wolf. Roodkapje wees hem de weg.
Toen begon de wolf te rennen. Hij rende en rende ... recht naar het huisje van oma. Hij rukte de deur open en met huid en haar at hij haar op.
Daarna trok de wolf oma's nachtpon aan en zette haar slaapmuts op. Toen kroop hij diep onder dekens en wachtte op Roodkapje.
" Help!" riep ze en rende weg.
Gelukkig had de houthakker haar gehoord. Snel gaf hij de wolf een klap en bevrijdde oma uit de buik.

Beschrijving

Onderweg naar haar zieke grootmoeder vraagt de wolf aan Roodkapje waar grootmoeder woont. Hij rent naar haar huis, eet grootmoeder op, trekt haar nachtpon aan en gaat in haar bed liggen. Roodkapje roept om hulp, een houthakker hoort dat, slaat de wolf en bevrijdt grootmoeder uit de buik van de wolf.

Richard McClure Scarry. Roodkapje en de wolf. [Harderwijk] [etc.]: Deltas, 1983