Een mop (mondeling), van woensdag 01 september 1976 t/m dinsdag 30 november 1976

Hoofdtekst

… wat hee, såvends, dan kwam hee wel es läte te huus, en dan kwam et der neet van, mar hee was now al krekt up syn heym, en dan most hee sundagsmorgens et pad anveagen. Mar de geite dee dee hadde … dee had een ofgryselk grout jår. As jy höär dan molk, das mus y up een kistyn stån, want anders kun je der neet by. Et sleapte sowat oaver de grund henne. Mar hee eh, hee seide: ‘Dat had ik sündagsmärgens ouk so’n verreked betty nocht van um dat pad an te veagen,’ dat hee seide teagen de geit ‘an et tow,’ en dår een keyr of vere et pad med up en dale, en dat was krekt so skoune, man! Hee segt: ‘der eh sat neet een tüügje meyr up, want dee geit dee sleapede et med.’

Iemand veegt zijn erf schoon met de uiers van een enorme geit.

Commentaar

De Jong vertelt het verhaal in het Stellingwerfs. Het verhaal is getranscribeerd gebruikmakende van de Nysassiske Skryvwyse.