Een sage (mondeling), vrijdag 07 augustus 1981

Hoofdtekst

E: He'j a veaker van heurd van dee spookdeers, of nich? Meedere van dee spookdeers? Nen spookhaazn, n knien, nen ezzel, n vul.
Wit: Wel at t dan dee, wel at't dan döt dan dof ie nog nooit zegn, he hef t doan, dan kon ie nich zegn ...
Eerst was zoo, wiej hadn goede biejn, no a'j dee good an de gang hebt, dan krieg'j honnig, mer dan kaans doe zoa völ as oons n poond honnig ofhaaln dörfs, zeg meer, dat heurt dan biej en haaln honnig zoo op.
E: Ik zol der mie lewer nich an woagn, ik wol mie nich loatn stekn.
Wit: Aandere biejn stuurd ze der hen en haaln. Dan könt ze t zoo vuur t opnemn hebn, dan loatt ze t ophaaln en dan hebt ze de köarf vol en ie hebt ze wier lög. En doe zoln de oons dat misschien in de gaat hebn kregn, omdat dee der wa n betke met op de heugte warn, at ze vaak bedonderd wördn en die hebt de biejn votbracht, wes wa op de hei van at ze nich wusn woar at ze stondn. Dat is good, dat kö'j nich bie n dag biejn votbrengn, dat mö'j betke bie n oavnd dan. Dan komt ze later wier en doe is he kort bie t hoes en doe könt de beare peerde de waag nich meer trekn, kondn nich meer vuuroet komn, kondn nich met de peer in t hoes komn en doe hebt ze hem ok bie haald, he wol ze hem vuur de waag kapot maakn, doar was drok noar owwer oet.
E: En hebt dee peer wa wier antrökn?
Wit: He?
Wit: Joa noa verloop van tied.

SINSAG 0539 - Hexe bannt an den Platz    SINSAG 0539 - Hexe bannt an den Platz

Beschrijving

Er is ruzie over bijen, en er wordt gesuggereerd dat één van de partijen de wagen heeft behekst zodat deze niet meer vooruit komt.

Collectie Engelbertink, verslag 18, verhaal 8

Zie ook ENGELB_18_009