Een sage (mondeling), vrijdag 07 augustus 1981

Hoofdtekst

Kiek en um dat no te onderscheidn, dat is heel moeilik, mer ja ik har hoast zegd, ik gleuw, a'j, hoe mö'k dat no zegn, der was ok es keer ne, bie Intomar doar was ik an t weark ne zigeunerin en doe mos ik ne vrouw wat vroagn en doe was he bang, a'k dan nich dee en doe leup he mie nog noa en n voot drekt tusschen de duur en doe vernam ik dat drekt, ik har hoast zegd, zee was der met n helm geboorn of zoo en zee leek mie strabaant, dat bin ik ook, as ik veul, zie pakt mie, dan dörf ik ze ok recht in de oogn te kiekn en dat geet mie ook niks mis en dat veuln ze en doe leup ze mie noa noar de duur, ik zeg, ie zoln bie de duur wochtn, ik ging wa noar binn hen um te vroagn, of ze wat koopn wol. Kiek mer, dat verhaal van den hoond, toe, ja dat was volgns mie zeker n meanske, wat duur n duwel bezetn was, van n hoond dat leas ie ok in dee oalde verhaaln.

Onderwerp

SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.    SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.

TM 2901 - Helmdragers    TM 2901 - Helmdragers

Beschrijving

Een zigeunervrouw wordt ervan verdacht door de Duivel te zijn bezeten en zich in een hond te kunnen veranderen.

Collectie Engelbertink, verslag 18, verhaal 13

G211.1.8 - Witch in form of dog.    G211.1.8 - Witch in form of dog.