Een sage (mondeling), vrijdag 07 augustus 1981

Hoofdtekst

Wil: Ze zegt wa, a'j fiet an n vinger kriegt, en dan nam ze n ei, n greun ei, en dan mo'j n vinger in n dooier stekn en dan mo'j den der net zoo lang inloatn, totdat den dooier heelmoal voel wordt, dat meer n ... ei wordt. En dan he'j gen last meer van de fiet.
E: Dat trekt der nich.
Wil: Dat trekt der inderdoad in. En het is ok wanneer, ik heb zölf had, dat he'k ook a wa doan veur de fiet, mer ik heb ook wa es had, wanneer n zweer nich duur wil, dat mangs onmeunig lang zitn en dat nich duur wil en dan doo'w n gewoon greun ei ofbastn en dan zit der, of ie doot t dikste t wit en t rooie doo'j deroet en ie doot dee bast, dan zit der zo'n wit vliesje in an de binnkaant an den mo'j dat vliesje, mo'j op dat zweer legn, mer dan trekt der bie. Dan krieg'j t zweer wa kapot.
E: Umdat doar kracht inzit.
Wil: Dat he'k zölf doan, verschilnde keern.

TM 4302 - Volksgeneeskunde    TM 4302 - Volksgeneeskunde

Beschrijving

Met de dooier van een groen ei kan je een fijt genezen. Met het vlies ervan kan je een zweer genezen.

Collectie Engelbertink, verslag 18, verhaal 20