Een sage (mondeling), dinsdag 15 juli 1986

Hoofdtekst

E: Owwer t vuurspeln, dat der ean doad geat en zoa met oeln roopn, is oe dat wa es mangs passeerd of he'j doar wa es wat van heurd?
L: Nich völ, want ik har vrower za'k mer zegn nen hekel an nen doadn hè, no gew ik der niks meer um hè, ik heb hier n buurman wa in de kist hölpn legn, a'j ölder wördt, mer vrower dan dröam ie doar owwer, a'j zukke dinger döadn, dan kon ie den vuur n geest haaln.
E: En ok nich van at t miln onder de mis is, at der zo'n klökke lodt en dat te hoap geat met elf uur of tien uur, dan zol der ok een rap doad goan.
L: oh joa, dat hebt ze ok wa veurspeld joa.
E: He'j doar nooit wat van heurd?
L: Joawa, ok wa van heurd za'k mer zegn, at der vrower der ne ster of zoawat völ of at der n lechtke woar braandn van wiedn, dan zol doar ean doad goan doar in de buurt, joa dat wa.
E: Ja, mer zo'n lechtke brandn.

SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.    SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.

Beschrijving

Als er iemand gaat sterven, dan kan dat aangegeven worden door een schreeuwende uil, de kerkklok die tijdens de mis slaat, als er een vallende ster is, of als er in de verte een lichtje brandt.

Collectie Engelbertink, verslag 21, verhaal 7