Een sage (mondeling), december 1976

Hoofdtekst

Zo is d’r nog een, een, een, een, een, een, een, een verhaaltje, en eh dat moet gebeurd zijn op de Maurits, hè. Alles was heel best, en eh, en die man was ook opgeruimd weggegaan, hij had nog smakelijk gelachen voordat ie eh z’n pungel had gepakt, en z’n pungel dat eh dat is zo waar zijn werkkleding inzit met een blauw geruite handdoek werd dan ingepakt en dan werd ie onder een arm genomen, en zo werd naar de mijn getrokken. Toen ie een uur of drie weg was en eh… in de volle schiecht moest staan, eh kreeg zij plots een hevige beklemming op ’t hart, ze, ze, ze werd bang, iets drukt daar plotseling hè, en ’t leek haar of hij in de kamer of aan de deur moest staan. Twee uur later kwam de mijnpolitie bij haar binnen met een droevig bericht, dat hem een ongeval was overkomen, en ie in ’t hospitaal lag. Dat was een niet te di- direct rechtuit gezegde mededeling dat ie dood was. Want in dat uur in die minuut is ie op slag dood gebleven op de mijn.

Beschrijving

De vrouw van een mijnwerker voelt plotseling een hevige beklemming op het hart. Later blijkt dat haar man op dat moment door een ongeval in de mijn was overleden.

Maurits    Maurits

Maurits    Maurits