Een sage (mondeling), december 1976

Hoofdtekst

Daar in Son woonde vroeger een heks die Mieke Schoofs heette. Die Mieke Schoofs die had een jong meisje bij zich inwonen. Dat meisje heette Mieke Merks. Toen Mie Schoofs op zekere dag vernam dat het meisje bij haar weg wilde, behekste zij het arme kind, want Mie wilde haar niet missen. Vanaf die dag heeft Mieke Merks haar hele leven lang bij die Mie Schoofs ingewoond, en wat de mensen haar ook beloofden als ze er wegging, en hoe graag ze zelf ook wilde, ze kon niet. Mieke Merks heeft de leeftijd bereikt van tweeëntachtig jaar, en al die jaren heeft ze bij Mie Schoofs in moeten wonen.

Beschrijving

In Son woonde vroeger een heks die Mieke Schoofs heette. Er woonde bij haar een jong meisje in met de naam Mieke Merks. Toen Mie Schoofs op zekere dag vernam dat Mieke Merks bij haar weg wilde, behekste zij het arme kind, want Mie wilde haar niet missen. Mieke Merks kon vanaf die dag niet meer weggaan, hoe graag ze het zelf ook wilde. Ze werd tweeëntachtig jaar oud en heeft al die tijd bij Mie Schoofs in moeten wonen.

G200 - Witch.    G200 - Witch.

G204 - Girl in service of witch.    G204 - Girl in service of witch.