Een sage (mondeling), december 1976

Hoofdtekst

Men moest vroeger nooit de onvoorzichtigheid begaan een hengstenspoor te volgen. Een hengstenspoor dat is dus het pad wat door het paard loopt. Want als men een hengstenspoor volgde, kon het gebeuren dat je plotseling door een wit paard opzij geslingerd werd. Een lid van de gilde van St. Jan te Oerle reed eens op weg naar huis door zo een hengstenspoor. Nou, hij heeft het geweten. Een onzichtbaar iets bonsde tegen zijn lijf zodat zijn hoed met pluim van zijn hoofd afvloog en terecht kwam in de hazenstruiken die langs de kant van de weg stonden.

SINSAG 0332 - Spuktier kämpft mit Mann.    SINSAG 0332 - Spuktier kämpft mit Mann.

Beschrijving

Men moest vroeger nooit de onvoorzichtigheid begaan een hengstenspoor te volgen, want dan kon het gebeuren dat je plotseling door een wit paard opzij geslingerd werd. Een lid van de gilde van St. Jan te Oerle reed eens op weg naar huis door zo’n hengstenspoor. Een onzichtbaar iets bonsde tegen zijn lijf.

St. Jan    St. Jan

Oerle    Oerle