Een sage (mondeling), december 1976

Hoofdtekst

Ik heb hier bijvoorbeeld een – een verhaaltje uit Someren van een – van een goede geest die woonde op de Witte Vrouwenberg aldaar. De Witte Vrouwenberg was een kasteeltje dat op een berg stond, en daar kwamen de Witte Vrouwen vaak bij elkaar. Men hoefde hier van – van deze vrouwen niet bang te zijn, want ze verzorgden in Someren de zuigelingen en hielpen met werk in drukke gezinnen.

SINSAG 0305 - Weisse Frauen helfen den Menschen    SINSAG 0305 - Weisse Frauen helfen den Menschen

Beschrijving

In de Witte Vrouwenberg, een kasteeltje op een berg in Someren, kwamen vaak Witte Vrouwen bijeen. Men hoefde voor hen niet bang te zijn, want ze verzorgden in Someren de zuigelingen en hielpen met werk in drukke gezinnen.

Witte Vrouwenberg    Witte Vrouwenberg

Someren    Someren