CORONA91 - Hoe complotdenkers ons in gevaar brengen

Een broodjeaapverhaal (internet), woensdag 25 maart 2020

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

TM 6061 - Het Corona-virus    TM 6061 - Het Corona-virus

Beschrijving

Complotdenkers hebben lak aan de feiten en brengen allerlei nepnieuws in roulatie, waardoor bij het publiek de angst en verwarring toenemen, en bepaalde mensen domme dingen gaan doen. Tot de complot-ideeën behoren: corona is een (politieke) hoax, er is al een medicijn tegen corona (blijkt dodelijk bij ondeskundig gebruik), het leger en de minister-president zijn uit op een machtsgreep, Corona is een biologisch wapen. Corona moet geactiveerd worden door het G5 netwerk. Helicopters komen ontsmettingsmiddelen sproeien. Premier Rutte wil een groot deel van de bevolking uitmoorden. Benzinepompen zijn een belangrijke besmettingshaard. Russische trollen wakkeren de onrust op internet alleen nog maar verder aan.

Robert Jensen    Robert Jensen

Russen    Russen