Een sage (mondeling), dinsdag 01 mei 1962

Hoofdtekst

Van de boerderi’je van Bearnt Winkelhorst was veurspeld, dat ze zol verbrannen. Twee jaor veur dee tied was ut al veurspeld deur ne Duutsen boer, Olde Menert, den net ovver de grenze wonnen. Den had ut al ezene. Op 3 mei 1943, ton Winkelhorst op ut veane was brannen ut spil af. Ut brannen onwies hard en met möjte konnen ze den hoesraod redden. Maor ut peard verbrannen in den stal, want ze mennen, dat de baas dat met hadde naor ut veane. Winkelhorst had de veurspellinge neet willen gleuven, maor noo wal.

Beschrijving

Olde Menert had voorspeld dat de boerderij van Bearnt Winkelhorst zou verbranden. Op 3 mei 1943 is de boerderij afgebrand. Men heeft met moeite de brand geblust, maar het paard konden ze niet redden. Winkelhorst wilde eerst de voorspelling niet geloven, maar nu wel.

Corpus Krosenbrink, verslag 1, verhaal 7 (archief Meertens Instituut)

Bearnt Winkelhorst, Olde Menert    Bearnt Winkelhorst, Olde Menert