CORONA747 - De denkfouten van Willem Engel over het coronavirus

Een broodjeaapverhaal (internet), zaterdag 06 juni 2020

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

TM 6061 - Het Corona-virus    TM 6061 - Het Corona-virus

Beschrijving

Willem Engel is een tegenstander van het anderhalve meter afstand bewaren, omdat besmettingen eigenlijk nauwelijks zouden voorkomen. Besmetting vindt vooral plaats door aerosolen in besloten ruimtes. Maurice de Hond steunt hem in deze opvatting en spreekt van super spreading events, maar skeptici wijzen op allerlei onjuistheden en rekenfouten.

Commentaar

Een demonstratie die Willem Engel c.s. wilden organizeren op het Malieveld in Den Haag op zondag 21 juni werd verboden omdat er 10.000 deelnemers verwacht werden, en er optredens zouden zijn van DJ's, waardoor het protest een evenement of muziekfestival zou worden. Zie https://www.telegraaf.nl/nieuws/489283767/den-haag-verbiedt-anti-lockdown-protest-virus-waanzin-naar-de-rechter en https://nos.nl/artikel/2337788-coronaprotest-den-haag-verboden-organisatoren-stappen-naar-rechter.html

Willem Engel    Willem Engel

Maurice de Hond    Maurice de Hond