CORONA768 - Wat is QAnon, de complottheorie die 'oorlog tussen werkelijkheden' uitlokt?

Een broodjeaapverhaal (internet), woensdag 22 juli 2020

Melding:

Bestand met auteursrechtelijke informatie of extreme facetten.
De inhoud is afgeschermd, en kan alleen worden geraadpleegd op het Meertens Instituut, of met een account.

Melding:

Melding:

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

TM 6061 - Het Corona-virus    TM 6061 - Het Corona-virus

Beschrijving

QAnon vertegenwoordigt een meta-complottheorie waar eigenlijk alles in past (ook nep-schietpartijen en ondergrondse sekskelders). Kern is dat er een Deep State is die een fascistische Wereldregering wil bewerkstelligen. Donald Trump zou in het geheim tegen hen vechten. Q zou een hooggeplaatste medewerker van de regering zijn, en hij doet soms profetieën: "Stilte voor de Storm", en een aankondiging van "The Great Awakening". Geen van beide lijken nog plaats te hebben gevonden. Het is vrijwel onmogelijk om te argumenteren met de fervente aanhangers van QAnon: ze zullen alles afdoen als desinformatie.

QAnon    QAnon

Donald Trump    Donald Trump