Een sage (mondeling), maart 1977

Ben Janssen: ‘’En ik heb nog een heel klein verhaaltje over terugkerende geesten.’’
Hendrik Entjes: ‘’Ja.’’
Ben Janssen: ‘’En dat is gebeurd in Weebosch, een plaatsje vlakbij Bergeijk. Daar lag een huismoeder zwaar ziek in bed. Ze werd door haar familieleden zo slecht verpleegt dat ze niet alleen door haar ziekte maar ook van de honger stierf. Na haar dood spookte zij als geest door het gehele huis. Zo erg zelfs, dat er niemand naar binnen durfde, vooral ’s nachts niet. Toen eens, op verzoek van de huisbewoners, een priester probeerde de geest te verbannen, riep het spook met schrille stem: ‘’Je kunt mij niet verbannen! Want als de huisgenoten mij versterkende middelen hadden gegeven en ook meer voedsel, was ik nog zeker vijfentwintig jaar blijven leven. Nu moet ik al die jaren als een geest in mijn eigen huis ronddwalen.’’

SINSAG 0477 - Begegnung mit Geistern.    SINSAG 0477 - Begegnung mit Geistern.

Beschrijving

Vrouw sterft verlaten. Zij blijft als spook in haar huis ronddwalen tot haar dood plaatsgevonden zou hebben, indien ze goed verzorgd zou zijn geweest.

Weebosch    Weebosch

Bergeijk    Bergeijk