EGGEN0807 - Hekserij

Een sage (mondeling), donderdag 07 mei 1970

Onderwerp : Hekserij
Tijd : ± 1920.

In de winterdaag mòs veer aug ummer vreug op veur de keu te mèllike. Dat gebörde went 't nog zwoa hanfduuster waor. Veer houwe 'ne weisjong wat òs holp en dae ging mèt mich de sjtal in.
Ich waor mèt 'n koo bezig dae dae jong onderins rup: "Meister, kòm ins sjnel, dao is get mèt 'n koo". "Bès te good wakker, jong, wat kint noe zeen?", reep ich.
Mèh, doe ich ging kieke sjtong dao 'n koe, mèh 'r waor dwoad. 't Vel waor opegesjneje, van onger pes bove. Zwoa va de rök aaf pes om de boēk. En de rökgesjtrank waor gebroke.
Zwoa vong ich aug ins oppe 'ne mörrege e jong veule en e rind, allebei kepot. Mèh dao waor garoet miks aan te zeen, 't waore zelfs gezònde deere.

SINSAG 0580 - Andere Hexenkünste    SINSAG 0580 - Andere Hexenkünste

Beschrijving

Dode koe is van de rug tot de buik opengesneden. Boer vindt ook eens 's morgens een veulen en koe dood.

Collectie Eggen, verslag 8, verhaal 7 (Archief Meertens Instituut)

G269 - Evil deeds of witches--miscellaneous.    G269 - Evil deeds of witches--miscellaneous.