EGGEN0809 - Kat.

Een sage (mondeling), donderdag 07 mei 1970

Onderwerp : Kat.
Tijd : ± 1930.

't Waor al aovend en de vrouw mòs nog get good van 't auwdste, wat doe sjus gebore waor, inhole. Veer leepe achter de pleij op. Die wesj hong dao tösje 't hui, wat links laog, en 'ne kuppel krwoate, wat rechs laoge. Met dat veer dao kòme, kump 'n zjwarte kat op ōs aan, sjrie ventère, dat waor get versjrikkeliks. Wie die kwaakde! De vrouw houw angs en pakde 'ne brik of zwoaget. Mèh mèt begint dat deer te renne, um die twjè luup heer. Drie kjèr. Doe sjtong ze wir sjtil. Mèh die bleef brölle. Doe zegk ich teege dat deer: "Este den duuvel bes, moos te goon". De kat heel zich geliek sjtil en ging eweg.
En 'r is nwaots mjè truk gekòme.

Onderwerp

SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.    SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.

SINSAG 0933 - Begegnung mit dem Teufel, welcher verschiedene Gestalten annimmt.    SINSAG 0933 - Begegnung mit dem Teufel, welcher verschiedene Gestalten annimmt.

Zwarte kat die vreselijk miauwt wordt stil en verdwijnt nadat gevraagd is of het de duivel is.

Collectie Eggen, verslag 8, verhaal 9 (Archief Meertens Instituut)