PGROOT03

Een mop (mondeling), donderdag 28 november 1996

G: meneer Groot
M: Theo Meder

M: "Uw opa."
G: "Ja. Toen had 'ie een buurman, en dat was een hartstikke beste kerel, maar die ging zo af en toe 's op stap, en dan kwam 'ie laat thuis, en dan had 'ie nogal flink ingenomen. En op een zaterdagavond, zei grootvader: we waren vroeg naar bed gegaan, maar midden in de nacht - 't was slecht weer, 'ozen van de regen. En hij denkt: wat hoor ik nou? Grootvader 't bed uit. Kijkt door 't kiertje van 't raam en ja hoor: daar komt Dirkbuur an. Hij loopt naar de hoek van 't huis. Maar op de hoek van 't huis is de afvoerpijp van 't regenwater, wat van 't dak komt, en die loopt in een putje: prrrrr. En hij gaat op die hoek staan. En dan gaat 'ie lozen, wat 'ie teveel ingenomen had. En hij staat, en hij staat, en hij staat... En op 't lest zegt 'ie: 'Wel verdomme, komt er nou nooit een end an?' Want hij hoorde 't water in het putje gaan."
M: "Hahaha. Ja. Ja, dit zijn tóch de verhalen die ik zoek, hoor. Hahaha."

AT 1293 - Numskull Stays until he has Finished    AT 1293 - Numskull Stays until he has Finished

Beschrijving

De grootvader ziet 's nachts de buurman dronken thuiskomen. Het regent en de buurman gaat bij de afwatering van het dak staan plassen. Hij blijft maar staan, want hij verwart het klateren van het regenwater met het klateren van de urine. Wanhopig roept de buurman uit: 'Wel verdomme, komt er nou nooit een end an?'

n.v.t. (interview, band archief Meertens Instituut)

Onder Geluid is het verhaaltje te horen.