Een broodjeaapverhaal (tijdschriftartikel), zaterdag 22 februari 1997

Hoofdtekst

G.v.H.-V. te H. wilde voor haar kleindochter een cadeautje kopen. Deze houdt van een lekker geurtje, dus naar de drogist. Daar kocht oma een flesje (ƒ15,-) van het merk NAF. Nu hoorde ze achteraf dat NAF staat voor New Age Fonds en het geld ten bate daarvan bestemd is. Zij vraagt of wij weten of dit waar is? Zo ja, moet er dan niet meer bekendheid aan gegeven worden?

Zo hebben we dit in nummer 20 vermeld en gevraagd of iemand ons daar verder over kon inlichten. Met dankbaarheid aan al de schrijvers kunnen we nu doorgeven dat NAF-NAF niets met New Age te maken heeft. Het logo van NAF-NAF is een varkentje. Naf-Naf is niets anders dan de Franse weergave van het varkensgeluid, zoals wij dat in Nederland weergeven met knor-knor. We zijn blij, ook voor NAF-NAF, dat dit nu recht gezet is. Wij kregen in dit verband ook een reactie van het documentatie-centrum van de EO. In geval van twijfel over dit soort zaken kunt u zich in de toekomst ook rechtstreeks wenden tot hen.

(Rubriek 'Lezers in de pen' in: Het Zoeklicht van 22 februari 1997 (nummer 24), p.14. Het Zoeklicht is 'gewijd aan het onderzoek der Schriften en het letten op de tekenen der tijden'.)

Beschrijving

Een oma koopt parfum voor haar kleindochter van het merk NAF. Tot haar schrik krijgt deze (christelijke?) dame te horen dat NAF staat voor 'New Age Fonds' en dat de winsten hiervoor bestemd zijn. Het gerucht blijkt ongegrond te zijn: NAF-NAF betekent knor-knor in het Frans, en past bij het logo van het varkentje.

Rubriek 'Lezers in de pen' in: Het Zoeklicht van 22 februari 1997 (nummer 24), p.14

NAF-NAF    NAF-NAF